Teknik, kreativitet och innovation

Vi kommer till din skola med teknik och kreativa uppdrag

Vi når ut till kommunens alla elever

Syftet med Teknik på turné är att tillgängliggöra våra pedagogiska program inom teknik även för de skolor som har lång resväg till Exploratoriet. Teknik på turné finns tillgängligt för alla årskurser och skolor utanför Skellefteå centralort

Skolor som räknas till Skellefteå centralort och som, i dagsläget, ej kan boka Teknik på turné är Bergsbyskolan, Kanalskolan, Lejonströmsskolan, Medleskolan, Morö backe skola,  Moröskolan, Norrhammarskolan, Sjungande dalens skola, Sunnanåskolan, Sörböleskolan och Tuböleskolan. Skolor inom centralorten är i stället välkomna att ta del av våra ordinarie pedagogiska program som ni hittar här.

Vi höjer innovationsförmågan

Vi öppnar upp det kreativa sinnet, leder eleverna genom innovationsprocessens fem steg – starta, idé, research, design och presentation. Ett företag i er närhet delar med sig av ett problem, ni får i uppdrag att hitta lösningar på problemet. Bokningsbart för 5:e och 8:e klassare.

Vi ökar teknikintresset

Vi erbjuder ett skolprogram med teknik i fokus. Barnen jobbar med bygg och programmeringsutmaningar med Bluebots, WeDo 2.0, littleBits och microbit. Klassen får låna utrustning från Exploratoriet under en begränsad tid. Bokningsbart för alla årskurser.

Boka ett besök av vår buss!

Vi kommer till er skola och utför skolprogram inom teknik och inom innovation, under samma dag. Programmen är fristående och man kan boka ett eller båda till samma klass. Samordna så att flera klasser på er skola kan ta del av vårt besök! Vi kan utföra teknik och innovationsprogrammen parallellt.

Vi tillhandahåller allt material för skolprogrammet – teknisk utrustning, lärarhandledning och arbetsunderlag för eleverna.

Skolor som ännu inte fått besök av av Teknik på turné kommer att kontaktas med bokningsförfrågan. Håll utkik i mailboxen!

För mer information och intresseanmälan kontakta: skolinfo@exploratoriet.se

Teknik på turné genomförs med stöd av:

Öppettider

Tillfälligt stängt för allmänheten med
anledning av Covid – 19.

Vi öppnar igen 29 juni.
Läs mer under Besöksinfo.

Stort tack till våra samarbetspartners som tillsammans med oss gör Skellefteå till ett bra framtidsval!

Vi delar en vilja att öka intresset för teknik och naturvetenskap bland barn och unga. Vi delar också viljan att säkra den framtida tillgången på arbetskraft i regionen. Bli medskapare av framtidsdrömmar tillsammans med oss!