Teknik, kreativitet och innovation

Vi kommer till din skola med teknik och kreativa uppdrag

Vi når ut till kommunens alla elever

Syftet med Teknik på turné är att tillgängliggöra våra pedagogiska program inom teknik även för de skolor som har lång resväg till Exploratoriet. Teknik på turné finns tillgängligt för alla årskurser och skolor utanför Skellefteå centralort

Skolor som räknas till Skellefteå centralort och som, i dagsläget, ej kan boka Teknik på turné är Bergsbyskolan, Kanalskolan, Lejonströmsskolan, Medleskolan, Morö backe skola,  Moröskolan, Norrhammarskolan, Sjungande dalens skola, Sunnanåskolan, Sörböleskolan och Tuböleskolan. Skolor inom centralorten är i stället välkomna att ta del av våra ordinarie pedagogiska program som ni hittar här.

Vi ökar teknikintresset

Vi erbjuder ett skolprogram med teknik i fokus. Barnen jobbar med bygg och programmeringsutmaningar med Bluebots, WeDo 2.0, littleBits, microbit och LEGOSPIKE. Klassen får låna utrustning från Exploratoriet under en vecka. Bokningsbart för alla årskurser. Läs mer om innehåll och upplägg här.

Boka ett besök av vår buss!

Vi kommer till er skola och utför skolprogrammen tillsammans med dig som lärare. Du kan sedan jobba vidare med materialet på egen hand. Samordna så att flera klasser på er skola kan ta del av vårt besök!

Vi tillhandahåller allt material för skolprogrammet – teknisk utrustning, lärarhandledning och arbetsunderlag för eleverna.

Skolor som ännu inte fått besök av av Teknik på turné kommer i första hand att kontaktas med bokningsförfrågan. Håll utkik i mailboxen!

För mer information eller om du vill göra en intresseanmälan kontakta: skolinfo@exploratoriet.se

Öppettider

Lördagar och söndagar
kl. 12 – 16

Fredag 3 juni (K-dag) har vi öppet.

Stort tack till våra samarbetspartners som tillsammans med oss gör Skellefteå till ett bra framtidsval!

Vi delar en vilja att öka intresset för teknik och naturvetenskap bland barn och unga. Vi delar också viljan att säkra den framtida tillgången på arbetskraft i regionen.
Bli medskapare av framtidsdrömmar tillsammans med oss!