Kalas2020-05-20T11:07:38+00:00

Kalas på Exploratoriet

Kalas för alla åldrar 

Olika typer av kalas

Det är alltid roligt att ha kalas. Men det är ganska skönt att slippa städa efter och det slipper du hos oss. Vi har många olika kalas du kan välja mellan, men du är självklart välkommen med egna förslag!

Alla kalas genomsyras av upptäckarglädje och nyfikenhet och självklart nya kunskaper. Här lär man sig något mitt i leken. Underbart både för stora och små. Boka ditt kalas nu, eller kontakta oss så hjälper vi dig tillrätta, oavsett om det är en femåring eller en femtioåring som ska firas.

Kalas på Exploratoriet – utan tillval

Vårt minsta kalas tar  du som förälder hand om själv (ja, du kan helt enkelt också bara komma som vanlig besökare och betala entréavgifter för dina gäster). För 100 kronor per barn får ni inträde, en egen och avskärmad del i vårt ”matsäcksrum” och aktivitetskort så att ni själva kan hålla i lekar och aktiviteter med barnen. Det går självklart att köpa till någon del till fikat, eller så har ni helt enkelt med er det ni vill bjuda på. Porslin, glas och servetter får ni låna av oss.

Pris: från 100 kronor, lägsta antal barn 6 stycken.

Temakalas på Exploratoriet

För alla temakalas ingår:

  • entréavgifter för gästerna
  • eget kalasrum
  • en kalasvärd med intresse för teknik och naturvetenskap under två timmar
  • glass, strössel och saft
  • möjlighet till presentutdelning
  • en liten gåva till alla deltagande barn, det kan till exempel vara en Glow stick, gåvan beror på temat
  • två vuxna får gratis entré

Pris: från 200 kronor, lägst antal barn 10 (eller lägsta kostnad 2000 kronor)

Här följer några exempel på temakalas, de förändras av och till utifrån våra utställningar men dessa finns alltid:

Kemikalas: Förutom ovanstående ingår cirka 40 minuter i en laborationssal med rockar, glasögon och olika vardagskemikalier. Barnen och kalasvärden gör några kemiexperiment tillsammans. Kemikalasen kostar 200 kronor per barn.

Spion-/agentkalas: Förutom ovanstående ingår en utbildning till spion eller agent med diplomutdelning efter utbildningen. Barnen måste till exempel lära sig krypa genom en tunnel, skjuta prick med pruttmaskinen, och tolka hemliga meddelanden. Spion/agentkalaset kostar 200 kronor per barn.

Piratkalas: Förutom ovanstående ingår en skattjakt. Barnen får med hjälp av en karta följa en strapatsrik väg för att slutligen hitta skatten. Innan de gör det har de förmodligen fått gå på plankan och klättrat lite i masten. Piratkalaset kostar 200 kronor per barn.

Såpbubblekalas: Förutom ovanstående ingår tillverkning av egna såpbubblor och lekar med olika typer av såpbubblor, till exempel en såpbubblering som går runt hela kroppen! Såpbubblekalaset kostar 200 kronor per barn.

Slimekalas: Förutom ovanstående ingår slimetillverkning och lek med slime. Barnen får ta med sig slime hem, om föräldrarna vill. Slimekalaset kostar 225 kronor per barn.

Legokalas: Förutom ovanstående ingår byggandet av legorobotar, och om tiden tillåter programmering och till exempel en sumobrottningstävling. Legokalas kostar 200 kronor per barn.

Andra kalas: Förutom dessa kalas kan vi som sagt anordna kalas efter era önskemål. Vi har också många roliga tillval. En pirattårta till piratkalaset kanske, en rymdresa i vårt planetarium och mycket mycket annat.Bokning kan ske senast 5 dagar i förväg. Meddela eventuella allergier. Inneskor kan vara trevligt att ha.

Bokningsförfrågan barnkalas Fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig


Önskat datum (lördagar-söndagar)

Tidpunkt för kalaset
11-1314-16

Kontaktperson

Telefon

E-post

Födelsedagsbarnets namn

Födelsedagsbarnets ålder

Antal barn(upp till 15 st)

Ev allergier

Har födelsedagsbarnet besökt Exploratoriet förut?
JaNej

Betalning
Vi betalar för alla barn på kalaset.Alla betalar för sig på kalaset.

Övrigt

Då formuläret skickas in sparas uppgifterna endast för ovanstående ändamål. Uppgifterna kommer bara sparas så länge de behövs för att uppfylla ändamålet.

Om jag ångrar mitt samtycke eller har andra frågor kring behandlingen av mina personuppgifter går det bra att kontakta oss på info@exploratoriet.se