Välkommen!

Varmt välkommen Sara!

Exploratoriets nya VD heter Sara Stengård och kommer närmast från en tjänst som rektor för Hagströmska gymnasiet i Falun och dessförinnan rektor för Sandvikens Tekniska Gymnasium, Göranssonska skolan.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Sara. Hennes bakgrund och profil är klockren för det steg som Exploratoriet nu står inför, berättar Peter Forssell, styrelseordförande.

Målet för Exploratoriet är att öka intresset för naturvetenskap och teknik för att kunna bidra till den långsiktiga kompetensförsörjningen i regionen. För att klara det behöver Exploratoriet ta plats och positionera sig. Vi ska göra det tillsammans med näringslivet och i ett nära samarbete med skolorna i regionen.

Nystart efter pandemin

Exploratoriet har liksom många andra branscher drabbats mycket hård av coronapandemin. I dagsläget är lokalerna stängda för allmänheten och har endast en mycket begränsad verksamhet med förbokade grupper.

– Sara Stengård tillträder som VD i maj, men den officiella nystarten beror på hur det ser ut med vaccineringen av befolkningen. Men när samhället öppnas upp igen är vi redo!

Öppettider

Helgöppet
12.00 – 16.00

 

Stort tack till våra samarbetspartners som tillsammans med oss gör vår region till ett bra framtidsval!

Vi delar en vilja att öka intresset för teknik och naturvetenskap bland barn och unga. Vi delar också viljan att säkra den framtida tillgången på arbetskraft i regionen.
Bli medskapare av framtidsdrömmar tillsammans med oss!