Tävling!

Vem odlar den högsta solrosen?

Exploratoriets solrosutmaning

TÄVLING! Vem odlar den högsta solrosen?

Solrosutmaningen utförs i samarbete med Nelson garden.

För att tävla:
Hämta ditt tävlingskit på Exploratoriet mellan den 10 maj och 21 maj.  Dessa vardagar finns en låda vid vår entré varje dag kl.7.00 – 16.00, i denna låda ligger kuvert med med frön, tävlingsinstruktioner och labbrapport. Välkommen att hämta!

28 juni, tävlingsmoment 1: Bästa labbrapporten
Bästa labbrapporten vinner fröer och trädgårdshandskar för den lilla odlaren.
Följ och studera solrosen, den växer ganska snabbt. Fyll i labbrapporten, beskriv vad som hänt genom att rita och skriva. För att delta i detta tävlingsmoment fotograferar du din labbrapport, skicka sen foto, tävlingsdeltagarens namn och ålder till oss. Vinnare offentliggörs på vår Facebooksida 28 juni.

30 augusti, tävlingsmoment 2: Högsta solrosen
Högsta solros vinner ett årskort på Exploratoriet, tulpanlökar, fröer och trädgårdshandskar för den lilla odlaren. 2:a och 3:e plats vinner fröer och trädgårdshandskar för den lilla odlaren.
För att delta i detta slutgiltiga tävlingsmoment fotograferar du din solros tillsammans med en tumstock, där vi tydligt kan se hela solrosen. Vi tycker det är extra kul om vi också kan få se odlaren på bilden ihop med solrosen. Skicka sen foto, solrosens höjd och tävlingsdeltagarens namn och ålder till oss. Vinnarna offentliggörs på vår Facebooksida 30 augusti.

Skicka dina tävlingsbidrag till info@exploratoriet.se eller till Exploratoriet på Facebook via messenger/meddelanande. Märk mailet/meddelandet med Solrosutmanig. Inskickade tävlingsbidrag kommer att publiceras på vår Facebooksida.

Vill du visa upp din solros på Facebook och Instagram tillsammans med alla andra solrosodlare, använd hashtaggarna #solrosutmaningen och #exploratoriet

God odlarlycka önskar vi på Exploratoriet!

Sommaröppet

29 juni – 8 augusti, tisdag – söndag.
Begränsat antal besökare.
Förboka dina biljetter här!

Stort tack till våra samarbetspartners som tillsammans med oss gör Skellefteå till ett bra framtidsval!

Vi delar en vilja att öka intresset för teknik och naturvetenskap bland barn och unga. Vi delar också viljan att säkra den framtida tillgången på arbetskraft i regionen. Bli medskapare av framtidsdrömmar tillsammans med oss!