Upptäck, experimentera och laborera

NTA – ett skolutvecklingsprogram i olika teman

NTA – natur och teknik för alla

NTA är ett skolutvecklingsprogram, som består av olika teman. Här använder eleven sig av ett naturvetenskapligt arbetssätt genom att göra förutsägelser, laborera och dokumentera.

Kungliga Vetenskapsakademien (KVA) och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) introducerade NTA i Sverige och står även som garant för sakinnehållet.

Den lärare som nyttjar något av NTA:s teman går introduktionskurs och temakurser på Exploratoriet.

Om du har några frågor, kontakta Pär Lundmark, Baldergymnasiet , per.lundmark@skelleftea.se

Följande teman finns för NTA i Skellefteå: Fjärilars liv, Från frö till frö, Kemiförsök, Balansera och väga, Förändringar, Fast och flytande, Rörelse och konstruktion, Magneter och motorer, Rymden samt Kretsar kring el. För förskolan finns temana Luft och Vatten.

Exploratoriet i Skellefteå har på uppdrag av NTA utvecklat ett digitalt komplement till NTA lådan Rörelse och konstruktion.  Lärare i Skellefteå kommun lånar materialet gratis. Materialet används även i Östersund, Kalix, Täby och i Sandvikens kommun. Läs mer om materialet här .

Vill du veta mer se NTA Skolutveckling

Öppettider

Tillfälligt stängt för allmänheten med
anledning av Covid – 19. Öppet endast för
förbokade skol- och konferensgrupper.

Vi ses snart igen!

Stort tack till våra samarbetspartners som tillsammans med oss gör Skellefteå till ett bra framtidsval!

Vi delar en vilja att öka intresset för teknik och naturvetenskap bland barn och unga. Vi delar också viljan att säkra den framtida tillgången på arbetskraft i regionen. Bli medskapare av framtidsdrömmar tillsammans med oss!