< Tillbaka till MatValets startsida

Här lägger vi in grundläggande information om MatValet… syfte m.m (typ något av det som står på befintlig matvaletsida). Så själva startsidan med de olika blocken kan vara så ren och enkel som möjligt.

MatValets syfte

Välkommen till skolprogrammet där högstadieungdomar får reflektera kring hållbar produktion och konsumtion av mat, kunskap om hur allt hänger samman och ger motivation till fler medvetna val i sin vardag. Läs mer om MatValets syfte här.

Vinn en klassresa!

Tävla om en klassresa till Exploratoriet Science Center och en heldag i utställningsmiljön tillsammans med Exploratoriets pedagoger.
Läs mer här!

Koppling till LGR 11

MatValets lektioner är kopplade till läroplanen. Jobba övergripande eller uppdelade i ämnen som kemi, biologi, hem- och konsumentkunskap, samhällskunskap, geografi, svenska, engelska, matematik, slöjd och bild. Läs mer här.

Lärare tycker till om MatValet

”Lokala kopplingar ökar elevens engagemang och förståelse”

”Smidigt att jobba med färdiga verktyg, jag får mer tid över till lärandeprocessen!”

” Att jobba med samma tema i olika ämnen skapar ett större driv hos eleven”

Vad tycker du? Har du önskemål eller idéer om upplägg eller innehåll? Förmedla gärna det till oss!

MatValet – ett samarbetsprojket för hela Västerbotten

MatValet är en satsning som tagits fram i samarbete med Länsstyrelsen Västerbotten, LRF Västerbotten, Exploratoriet Science Center, Universitets och högskolerådets verksamhet Den globala skolan. MatValet har delfinansierats av Kungliga Skogliga Lantbruksakademin samt lokala företag inom branschen.

Stort tack till våra samarbetspartners som tillsammans med oss gör Skellefteå till ett bra framtidsval!

Vi delar en vilja att öka intresset för teknik och naturvetenskap bland barn och unga. Vi delar också viljan att säkra den framtida tillgången på arbetskraft i regionen.
Bli medskapare av framtidsdrömmar tillsammans med oss!