Programmering och styrning

Digitalt komplement till NTA- lådan Rörelse och konstruktion 

Vill du komplettera ditt arbete med NTA lådan Rörelse och konstruktion med programmering och styrning så kan du testa vårt material som vi utvecklat på uppdrag av NTA. Standardfordonet byggs enkelt om enligt bild och kan sedan programmeras och styras med micro:bit. Materialet har provats på ett antal skolor i Skellefteå kommun åk 4 – 9 och har fungerat väldigt bra. Programmeringen är enkel och sker i samma miljö som programmeringen i NTA lådan Smartare produkter. 

Det är lämpligt att eleverna har jobbat med uppdrag 3 (byggt standardfordonet) ordinarie NTA lådan Rörelse och Konstruktion innan ni börjar med vårt digitala komplement. I lärarmanualen finns all information du behöver för att komma igång och allt material kan beställas från ex Hands-On Science förutom NTA fästet (3D utskrift) som du skriver ut själv med 3D skrivare. Saknar ni 3D skrivare kan ni beställa NTA fästet direkt från oss. Ca pris för ett fordon 600 kr.

Lärarmanual_22.09.02
Lektionsplanering
Uppdrag_1-4
Uppdrag_5
Uppdrag_5_(word-fil)
Uppdrag_6-12

NTA fäste 20.10.11
(fil för 3D utskrift)

Ansluter motorer och motorstyrkort till ditt standardfordon. Saknar ni 3D skrivare kan ni beställa utskrifter av oss för 20 kr/st.

Har du frågor om materialet eller önskar du beställa 3D utskrifter ta kontakt med: thomas.lofgren@exploratoriet.se

Lärare i Skellefteå kommun som jobbar med Rörelse och konstruktion lånar material från Exploratoriet.
Boka komplett material här: https://vaskor.exploratoriet.net/product/7-9-rorelse-och-konstruktion/

Öppettider

Helgöppet
12.00 – 16.00

Fredag 10/5
12.00 – 16.00

 

Stort tack till våra samarbetspartners som tillsammans med oss gör vår region till ett bra framtidsval!

Vi delar en vilja att öka intresset för teknik och naturvetenskap bland barn och unga. Vi delar också viljan att säkra den framtida tillgången på arbetskraft i regionen.
Bli medskapare av framtidsdrömmar tillsammans med oss!