Barnen är vår framtid

Boka skolprogram inom naturvetenskap och teknik hos oss. Kostadsfritt för Skellefteå kommuns skolor.

Skolprogram på Exploratoriet

På Exploratoriet finns skolprogram för olika åldersgrupper och med olika inriktningar inom naturvetenskap, teknik och matematik. Skolprogrammen innehåller alltid någon form av elevaktivt inslag, t.ex. experiment, samtal, rollspel eller kreativt skapande.

Alla våra teman är kopplade till Lpfö 98/10 och Lgr 11. Flera av programmen har också tillhörande tips på material att använda före och efter besöket hos oss. Vi strävar efter att ge ett komplement till er undervisning, en upplevelse och ett bestående minne av besöket på Exploratoriet.

Alla skolprogram är kostnadsfria för skolor och förskolor i Skellefteå kommun. Gäller även transport till och från Exploratoriet. Meddela om transport önskas när du gör din bokning.

Anpassningar på grund av Covid-19
Vi följer aktuella råd och restriktioner enligt folkhälsomyndigheten och för en dialog med skolförvaltningen i Skellefteå kommun. För att minimera riskerna för smittspridning planeras verksamheten så att olika klasser inte ska behöva mötas inne på Exploratoriet.

Läs mer om och boka skolprogram

Mer vi erbjuder

Vår målsättning är att lärande inom teknik och naturvetenskap ska vara tillgängligt för alla elever i vår kommun, här är insatser vi kan erbjuda ute på din skola:

Teknik på turné – Boka vår buss så kommer vi till er skola med utrustning och pedagoger.
Läs mer om Teknik på turné här >

NTA – natur och teknik för alla, låna material och laborera i klassrummet.
Läs mer om NTA här >

Kodväskor – stärk elevernas digitala kompetens.
Läs mer om Kodväskor här >

Arbetsmarknadskunskap – Våra kommunikatörer kommer till din skola och pratar med eleverna om framtid och jobb, utifrån ett arbetsgivarperspektiv.
Läs mer om Arbetsmarknadskunskap här >

Öppettider

Lördagar kl 11 – 16.
Öppet kl. 11 -16 alla dagar under höstlovet
(30 oktober till 7 november).

Vi ses!

Stort tack till våra samarbetspartners som tillsammans med oss gör Skellefteå till ett bra framtidsval!

Vi delar en vilja att öka intresset för teknik och naturvetenskap bland barn och unga. Vi delar också viljan att säkra den framtida tillgången på arbetskraft i regionen. Bli medskapare av framtidsdrömmar tillsammans med oss!