Barnen är vår framtid

Boka skolprogram inom naturvetenskap och teknik hos oss. Kostadsfritt för Skellefteå kommuns skolor.

Skolprogram

På Exploratoriet finns skolprogram för olika åldersgrupper och med olika inriktningar inom naturvetenskap, teknik och matematik. Skolprogrammen innehåller alltid någon form av elevaktivt inslag, t.ex. experiment, samtal, rollspel eller kreativt skapande.

Alla våra teman är kopplade till Lpfö 98/10 och Lgr 11. Flera av programmen har också tillhörande tips på material att använda före och efter besöket hos oss. Vi strävar efter att ge ett komplement till er undervisning, en upplevelse och ett bestående minne av besöket på Exploratoriet.

Alla skolprogram är kostnadsfria för skolor och förskolor i Skellefteå kommun. Under rådande förhållanden följer vi Skellefteå kommuns restriktioner att undvika reguljära busstransporter. Ta kontakt med Exploratoriet om transport önskas.

Anpassningar pga Covid-19
För att minimera riskerna för smittspridning anpassar vi vårt utbud. Under resten av vt 2021 kommer vi att erbjuda skolprogram i Teknik på turné för åk F-3, 4-6 och 7-9 som genomförs på skolan och kopplas till digitala lektionspass tillsammans med oss. De skolprogram som erbjuds på Exploratoriet genomförs på egen hand ute i lekparken.

Läs mer om och boka skolprogram

Öppettider

Tillfälligt stängt för allmänheten med
anledning av Covid – 19.

Vi öppnar igen 29 juni.
Läs mer under Besöksinfo.

Stort tack till våra samarbetspartners som tillsammans med oss gör Skellefteå till ett bra framtidsval!

Vi delar en vilja att öka intresset för teknik och naturvetenskap bland barn och unga. Vi delar också viljan att säkra den framtida tillgången på arbetskraft i regionen. Bli medskapare av framtidsdrömmar tillsammans med oss!