Helgens program2020-02-19T14:05:04+00:00

Utforska, upplev och experimentera tillsammans

OBS! Lördag 22 februari pågår filminspelning på Exploratoriet, alla är välkomna ändå men stora delar av programmet nedan kommer inte att vara tillgängligt för allmänheten.

11.00 Dörrarna öppnar till café, shop och interaktiva utställningar.

Handledda aktiviteter:

12.00 Stjärnvisning i planetariet
En vinternatt i Skellefteå. Vad kan vi se i vinternatten från våra breddgrader? Varför heter det Karlavagnen? Hämta biljett i kassan när du kommer. Ca 15 min. Lämpligt från ca 4 år tillsammans med vuxen.

I Solen finns Planetariet

12.30 Bluebot källsorterar
Någon har skräpat ner på piratön och på bondgården. Hjälp BlueBot-råttan med källsoreteringen.  Fysisk programmering för de minsta. Handledd workshop, jobba två och två. Lämplig från 5 år. Ca 15 min.

    

13.30 Experimentshow – Tänt vare här!

14.00 LEGOrobotarna skottar snö
Prova på blockprogrammering av EV3 LEGOrobotar. Legorobottraktorerna är laddade för vinterns snöfall, utför snöskottningsuppdraget. Handledd workshop, jobba två och två. Rekommenderas från 8 år. Ca 50 min.

Tider för aktiviteter ovan läggs ut på denna sida fredag 20 december.

16.00 Exploratoriet stänger för dagen; utställningarna, café och shop

Utöver detta kan ni utforska och experimentera i vår hall med interaktiva utställningar.

NYHETER! Vi har laddat upp med massa nytt lego, vi bygger en stad tillsammans! Vi håller på att bygga en järnvägsmodell av Norrbotniabanan på plan 4, beräknas vara klart till våren. Vi tjuvstartar tågtemat med att bygga i Brio, vi har en hel drös med roliga Brio-tåg/järnvägs/stads/båt delar som väntar på att kreativa barn ska skapa fantasisamhällen med god kommunikation.

Parkera på parkeringen intill Skellefteå Museum. Välkomna!